Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy pokruszone drożdże, zalewamy mlekiem i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem na około kwadrans.
Dodajemy pokruszone masło, cynamon, żółtko oraz wodę i wyrabiamy ponownie. Ponownie odstawiamy do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, smarujemy obficie stopionym masłem i czekoladą, obsypujemy cukrem oraz pokruszonymi orzechami. Ciasto zwijamy i kroimy w plasterki o grubości 2-3cm.
Krążki układamy na wysmarowanej masłem tortownicy, którą odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ponad 200 stopni i pieczemy przez około pół godziny.
Wyjęte i ostudzone ciasto skraplamy syropem klonowym.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery