Przepis na Rolada z kremem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1783
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Rolada z kremem?

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Pod koniec dodajemy wodę i dalej ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Gotowe przekładamy do masy z żółtek oraz dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąki przesiane. Wszytko delikatnie mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. W temp. 180’c. Gotowy biszkopt zwijamy w wilgotną ściereczkę i odkładamy, aż ostygnie. Jagody myjemy i osuszamy. Śmietanę, krem do tortów oraz cukier miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Biszkopta rozwijamy, smarujemy kremem a następnie posypujemy jagodami i zwijamy roladkę. Pozostałym kremem smarujemy górę i do dekoracji posypujemy czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 60 min. Smacznego !!

Podobne przepisy

Wiśniowe na biszkopcie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Piaskowa babka waniliowo-kakaowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: Pola

Kategoria: Ciasta

Babeczki jabłkowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: rfima

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdżowe pomarańczowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Polewa z koniakiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto na naleśniki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta