Czekoladę pokroić na kawałki, roztopić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle ubijając, dodawać stopniowo cukier. Masę połączyć z mąką i roztopioną czekoladą. Ciasto wylać na prostokątną blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10-12 minut w temp. P. 200°c. Natychmiast po wyjęciu z piekarnika ciasto wyłożyć na posypaną cukrem ściereczkę i zdjąć papier do pieczenia. Zrolować wzdłuż dłuższego boku i schłodzić. Krem:
brzoskwinie – 2 całe lub 4 połówki – osączyć z zalewy, pokroić na kawałki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i waniliowym. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku, wymieszać z łyżką śmietany, połączyć z resztą śmietany. Dodać brzoskwinie, wymieszać. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem, zrolować.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta