Mięso oddzielić od skóry i kości-pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić mięso i podsmażyć na lekko złoty kolorek, dodać cebulę, zeszklić. Do kurczaka i cebuli dodać warzywa, pieczarki, ryż i podsmażamy przez 2 minuty. Wlać wino, mieszać aż odparuje. Wlać połowę rosołu, cały czas mieszamy do wchłonięcia, potem kolejna połowa rosołu, mieszamy przez ok. 20 minut. Ryż musi być kremowy i lekko twardy. Na sam koniec dodajemy groszek, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilkę podgrzewamy i nakładamy na talerze, posypać każda porcję posiekaną pietruszką.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Mięsne