Przepis na Ragout z jajek i awokado na endywii

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1431
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • jajka 2 szt
  • awokado 1/2 szt
  • szczypiorek 10 gaązek
  • rosól warzywny 150 ml
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 1 łyżka
  • sól
  • chilli w proszku szczypta
  • sałata endywii 300 g

Jak zrobić Ragout z jajek i awokado na endywii?

Jajka ugotować na twardo, przestudzić polewając zimną wodą, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Miąższ awokado obrać ze skórki, pokroić w plasterki, szczypiorek opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać. Rosół podgrzać, zagęścić mąką, lekko przestudzić, nie przerywając mieszania dodać śmietanę, ostrożnie włożyć plasterki jajek. Ragout przyprawić do smaku solą i chilli w proszku. Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Przełożyć z plasterkami awokado na talerz. Dodać ragout, posypać szczypiorkiem, podawać.

Podobne przepisy

Śledzie w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Owoce morza

Masło koperkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Faszerowane jajka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Delikatna kolacja serowo-owocowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Smalec domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Farsz do krokietów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet