Przepis na Pulpety z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1619
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pulpety z pieczarkami?

Cebulę obieramy, drobno siekamy. Następnie mięso mielone mieszamy z posiekaną cebulą, dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Pieczarki obieramy, dokładnie myjemy, kroimy, dodajemy sól i obsmażamy. Dodajemy do mięsa i formujemy z masy niewielkie kulki i wkładamy do wysokiego rondla.
Sos pieczarkowo-pomidorowy przygotowujemy wg przepisu podanego na opakowaniu i wlewamy do rondla z mięsem. Dusimy 15-20 minut cały czas mieszając. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i fasolką szparagową.

Podobne przepisy

Polędwiczki z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Smalec ze skwareczkami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka w przyprawie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Rolada z boczku w winie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-15

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Schab jak z restauracji w płatkach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne