Przepis na Pulpety na marchewce

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1198
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pulpety na marchewce?

Marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Udusić na maśle do miękkości. Mięso wymieszać z jajkami, pieprzem, majerankiem, oraz posiekaną natką i szczypiorkiem, na końcu wsypać bułkę tartą i wyrobić na jednolitą masę. Z gotowej masy dłońmi formować niewielkie pulpety. W garnku zagotować wodę z vegetą wkładać do niej pulpety i gotować od czasu wypłynięcia jeszcze 5 minut. Ciepłe pulpety wyłożyć na ciepłą marchewkę.

Podobne przepisy

Pizzerinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Mięsne

Soczysta golonka w kapuście

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-26

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Karkówka pieczona z oliwkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Kotlety domowe

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: franko

Kategoria: Mięsne

Mięso mielone z pomidorami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Czosnkowy brokuł z mięsem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne