Przepis na Ptysie z nadzieniem

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1290
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została opublikowana w dniu: 07.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2975 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • masło 0,3 kostki
  • mąka 20 dag
  • jajka 4 szt
  • woda 0,25 szklanki
  • biały serek homogenizowany 1 op
  • twarożek 15 dag
  • sól do smaku
  • papryka do smaku
  • papryka czerwona 0,5 strąka
  • szczypiorek 1 pęczek

Jak zrobić Ptysie z nadzieniem?

Przygotowujemy ptysie: zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli. Wsypujemy mąkę. Mieszamy aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek rondelka.Zdejmujemy z ognia, wbijamy jajka i mieszamy.Ciasto wkładamy do szprycy i wyciskamy ptysie na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 min w temp. 225 stopni C.Przygotowujemy farsz:serek homogenizowany ucieramy z twarożkiem, pokrojoną drobno czerwoną papryką i posiekanym szczypiorkiem , doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.Farszem napełniamy przestygnięte ptysie.

Podobne przepisy

Pomidorowe jajka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Jajecznica ze szczypiorkiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pierogi leniwe z manną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Jaja na miękko

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Groszek strączkowy z bułką tartą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Słodka kapusta

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-26

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie