Przepis na Ptysie z masą budyniową

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1830
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ptysie z masą budyniową?

Przygotowujemy ciasto: masło topimy w rondelku, dodajemy wodę i sól. Zagotowujemy. Wsypujemy mąkę i mieszamy aż ciasto będzie szkliste. Studzimy. Następnie ucierając wbijamy po jednym jajku. Dokładnie utarte ciasto nakładamy szprycą lub łyżką małymi porcjami na blachę. Pieczemy ok. 30 min. W temp. 250 stopni C. Przygotowujemy masę:budyń gotujemy według przepisu, studzimy a następnie ucieramy z masłem. Masą napełniamy przestygnięte ptysie. Pudrujemy.

Podobne przepisy

Ice Tea

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-26

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Desery

Wiśnie kandyzowane

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Desery

Ciasteczka czekoladowo-miętowe Nigelli Lawson

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 17 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Kasza manna z truskawkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-27

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Desery

Semifreddo truskawkowe z musem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 420 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Banany w galaretce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery