Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy na zmianę po jednym żółtku, łyżce cukru, mąki i proszek do pieczenia. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Kremówkę po uprzednim schłodzeniu w lodówce ubijamy na sztywną masę, następnie dodajemy cukier puder oraz żelatynę. Na biszkopcie układamy połówki banana i wykładamy na nie bitą śmietanę. Ciasto odstawiamy do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody, gdy przestygnie wylewamy ją na stężałą już bitą śmietanę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta