Przepis na Przekładany biszkopt

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5388
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

masa

  • budyń śmietankowy 3 op
  • mleko

Jak zrobić Przekładany biszkopt?

Biszkopt: z białek ubijamy pianę, następnie ciągle ubijając dodajemy cukier, po jednym żółtku oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180*C ok. 30-40 minut. Po upieczeniu biszkopt przekrawamy na dwie części.
Masa budyniowa: budynie śmietankowe gotujemy wg. przepisu na opakowaniu (mleka będzie potrzeba, tyle co na opakowaniu). Następnie odstawiamy do wystudzenia.
Następnie na jedną część biszkoptu wykładamy masę budyniową, przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Wierzch dekorujemy wg. uznania.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Piana ubijana na parze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-26

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Szarlotka pod cytrynową bezą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Cycki murzynki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto świnka peppa

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Ciasto sernik

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ciasta