Kiełbasę kroimy na półtalarki. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i przesmażamy na niej kiełbasę.Następnie przekładamy ją do dużego garnka. Na pozostałym po smażeniu kiełbasy tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Papryki i cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i czosnku. Smażymy prze ok. 5 min a następnie przekładamy do kiełbasy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 min. Z pomidorów zdejmujemy skórkę, kroimy je w kostkę i dodajemy do potrawki, dusimy razem ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą i ostrą papryką.Podajemy z ryżem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne