Przepis na Pomidory nadziewane twarogiem i bazylią

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1333
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Pomidory nadziewane twarogiem i bazylią?

8 pomidorów umyj, odetnij górne części (nie wyrzucaj ich!), a łyżeczką ostrożnie usuń miąższ. Pozostałe pomidory sparz wrzątkiem i obierz je ze skóry, przetnij na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w kawałki.

Bazylię umyj, osusz, oderwij listki i pokrój w paski. Oliwki posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Twaróg wymieszaj z bazylią, pomidorami, oliwkami, oliwą.

Dopraw do smaku. Wydrążone pomidory napełnij nadzieniem, przykryj odciętymi plastrami i udekoruj listkami bazylii.

Podobne przepisy

Ziemniaki zasmażane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-27

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Warzywa

Brokuł i kalafior na parze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Warzywa

Fasolka szparagowa na parze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Marchewka w bułce tartej

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Warzywa

Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia polska

Farsz kapuściany

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-27

Dodany przez: edzia

Kategoria: Warzywa