Przepis na Fasola szparagowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
10 m
Czas gotowania:
30 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1097
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • fasola szparagowa żółta 1/2 kg
  • sól do smaku
  • masło 2 łyżeczki
  • bułka tarta 3 łyżki

Jak zrobić Fasola szparagowa?

Fasolę szparagową umyć i oczyścić z szypułek. W garnku zagotować wodę, do gotującej wody wsypać sól ok. 1/2 łyżeczki i wrzucić fasolę. Gotować do miękkości. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło wrzucić na nią odcedzoną fasolę, dodać bułkę tartą, wymieszać i chwilę podsmażyć na ogniu.

Podobne przepisy

Tarta marchewka dla maluszka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Warzywa

Smażona kapusta na czerwono

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Listki kapusty do gołąbków

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Warzywa

Naleśniki z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-06

Dodany przez: beka

Kategoria: Warzywa

Kapusta młoda po wiejsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Warzywa

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa