Przepis na Fasola szparagowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
10 m
Czas gotowania:
30 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1147
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • fasola szparagowa żółta 1/2 kg
  • sól do smaku
  • masło 2 łyżeczki
  • bułka tarta 3 łyżki

Jak zrobić Fasola szparagowa?

Fasolę szparagową umyć i oczyścić z szypułek. W garnku zagotować wodę, do gotującej wody wsypać sól ok. 1/2 łyżeczki i wrzucić fasolę. Gotować do miękkości. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło wrzucić na nią odcedzoną fasolę, dodać bułkę tartą, wymieszać i chwilę podsmażyć na ogniu.

Podobne przepisy

Makaron ze szpinakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Warzywa

Kapusta biała po morawsku

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: Daria_mm

Kategoria: Warzywa

Fasolka z boczkiem na czerwono

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Kaczka po wiejsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Ziemniaki pieczone na soli

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Placki ziemniaczane z serkiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Warzywa