Przepis na Podudzia kurczaka w miodzie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2228
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Tak przygotowane podudzia podaję z opiekanymi ziemniakami ale również dobrze smakują z ryżem ugotowanym na sypko.

Zdjęcia

Składniki

  • podudzia kurczaka 5-6 szt.
  • kostka bulionowa 1 szt
  • woda 1,5 szkl

marynata

  • miód 2 łyzki
  • sos sojowy 2 łyzki
  • maggi 1 łyzka
  • woda 1 łyzka
  • cukier 1 płaska łyżeczka
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól 1/4 łyżeczki

do smażenia

Akcesoria

  • garnek
  • miska
  • patelnia

Jak zrobić Podudzia kurczaka w miodzie?

Podudzia włożyć do garnka, dodać kostkę bulionową i zalać taką ilością wody ok. 1,5 szkl. – żeby tylko przykryła mięso. Gotujemy je pod przykryciem do momentu aż będą miękkie. /ok. 25 minut/.

Składniki na marynatę dokładnie wymieszać i włożyć udka – odstawić na noc do lodówki na drugi dzień usmażyć je na patelni na bardzo gorącym tłuszczu. Smacznego!

Podobne przepisy

Schabowe z otrębami pszennymi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Swojska szynka

Ile porcji: 24

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Gulasz warzywny

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Łopatka w kebabie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Pierś kurczaka w panierce migdałowej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Białe kiełbaski z boczkiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne