Przepis na Pleśniak

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3461
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

polewa

Jak zrobić Pleśniak?

Z mąki, masła, 1 szklanki cukru oraz żółtek należy zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części. Do jednej części należy dodać kakao. Jasną część ciasta należy zapiec, wysmarować dżemem, zetrzeć na nią ciemne ciasto schłodzone w lodówce i wyłożyć białka jaj ubite na sztywną pianę z 0,5 szklanką cukru. Na pianę należy zetrzeć jasne ciasto i upiec.

Podobne przepisy

Ciasto z galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Mazurek budyniowo-jabłkowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Babka drożdżowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Alberciki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Bezy z kremem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Tort-Boisko

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta