Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier i ucieramy mikserem na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy żółtkowej dodajemy na przemian po łyżce mieszaniny mąki pszennej, ziemniaczanej i proszku do pieczenia oraz piany z białek. Ciasto delikatnie mieszamy, przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 25 min w 160 stopniach c. Odstawiamy do wystudzenia. Budyń gotujemy na soku winogronowym i jeszcze gorący wylewamy na biszkopt. Na masie budyniowej układamy przekrojone na pół i pozbawione pestek winogrono. Kremówkę ubijamy z cukrem i dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w połowie zalecanej wody. Wykładamy na winogrono i odstawiamy do lodówki do stężenia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta