Mąkę przesiać do miski, wymieszać z rozrobionymi drożdżami, solą i kminkiem. Zetrzeć do niej twardy smalec. Całość dokładnie wymieszać. Dodać wodę, wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu zagnieść na stolnicy i rozwałkować placek o średnicy 30 cm. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę. Czosnek obrać, pokroić w cienkie paseczki i naszpikować nim ciasto. Posmarować je oliwą, ułożyć pokrojoną w paski szynkę i oliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posmarować roztrzepanymi żółtkami jaj i posypać solą.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne