Przepis na Pikantny dip do chipsów

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2380
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Pikantny dip do chipsów?

Papryczki przekrawamy na pół – jeśli chcemy by dip był łagodniejszy usuwamy pestki, jeśli wolimy pikantniejszy papryczki pozostawiamy z pesteczkami.

Czosnek i cebulę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywka zalewamy wodą i gotujemy ok. 15-20 min na małym ogniu. Następnie wodę odlewamy, dodajemy przecier pomidorowy i wszystko miksujemy na gładki sos.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Jeśli chcemy by sos był łagodniejszy możemy dodać śmietanę. Sos polecam do chipsów lub frytek.

Podobne przepisy

Mój sos ziołowy do gotowanych mięs

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy

Zasmażka ciemna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Sosy

Sos grzybowo – paprykowo- grzybowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos jogurtowo śmietanowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: netha

Kategoria: Sosy

Sos chrzanowo- musztardowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Prosty sos do sałatek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Sosy