Przepis na Pikantny dip do chipsów

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2441
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Pikantny dip do chipsów?

Papryczki przekrawamy na pół – jeśli chcemy by dip był łagodniejszy usuwamy pestki, jeśli wolimy pikantniejszy papryczki pozostawiamy z pesteczkami.

Czosnek i cebulę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywka zalewamy wodą i gotujemy ok. 15-20 min na małym ogniu. Następnie wodę odlewamy, dodajemy przecier pomidorowy i wszystko miksujemy na gładki sos.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Jeśli chcemy by sos był łagodniejszy możemy dodać śmietanę. Sos polecam do chipsów lub frytek.

Podobne przepisy

Guacamole z pomidorem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Sos szpinakowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Salsa verde

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Sosy

Sos żurawinowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-11-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy na zimno

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: misia

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy z kiełbasą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-01

Dodany przez: Pola

Kategoria: Sosy