Przepis na Pikantny dip do chipsów

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2408
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Pikantny dip do chipsów?

Papryczki przekrawamy na pół – jeśli chcemy by dip był łagodniejszy usuwamy pestki, jeśli wolimy pikantniejszy papryczki pozostawiamy z pesteczkami.

Czosnek i cebulę kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywka zalewamy wodą i gotujemy ok. 15-20 min na małym ogniu. Następnie wodę odlewamy, dodajemy przecier pomidorowy i wszystko miksujemy na gładki sos.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Jeśli chcemy by sos był łagodniejszy możemy dodać śmietanę. Sos polecam do chipsów lub frytek.

Podobne przepisy

Sos indyjski

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-22

Dodany przez: zajda

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos a’la tatarski

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos pieczarkowo-musztardowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-10

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy

Sos ziołowo-czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Sosy

Sos rzodkiewkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy