Przepis na Pietruszkowe mielone

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
960
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2165 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone z drobiu ( indyk, kaczka lub kurczak) 50 dag
  • jajo 1 szt
  • bułeczka 1 szt
  • letnia woda 125 ml
  • czosnek 2-3 ząbki
  • posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

do panierki

  • bułka duża

do smażenia

Jak zrobić Pietruszkowe mielone?

Do mięsa dodajemy namoczoną w letniej wodzie i odciśniętą bułeczkę, jajko, sos sojowy, posiekaną natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Dokładnie wyrabiamy składniki, by powstała błyszcząca jednolita gładka masa. Zwilżamy dłonie w letniej wodzie i formujemy zgrabne kotleciki. Panierujemy w tartej bułeczce i smażymy na rozgrzanym oleju.

Podobne przepisy

Kurczak a’la fajitas

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2011-11-27

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Kurczak w wiórkach kokosowych

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2011-06-23

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Pierogi z innym farszem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Polędwica wołowa w cieście

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Pierś z indyka pieczona

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-06

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Mięsne

Nalesniki z mięsem i warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 62 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: viencela

Kategoria: Mięsne