Przepis na Pietruszkowe mielone

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
978
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone z drobiu ( indyk, kaczka lub kurczak) 50 dag
  • jajo 1 szt
  • bułeczka 1 szt
  • letnia woda 125 ml
  • czosnek 2-3 ząbki
  • posiekana natka pietruszki 2-3 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

do panierki

  • bułka duża

do smażenia

Jak zrobić Pietruszkowe mielone?

Do mięsa dodajemy namoczoną w letniej wodzie i odciśniętą bułeczkę, jajko, sos sojowy, posiekaną natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz i sól do smaku. Dokładnie wyrabiamy składniki, by powstała błyszcząca jednolita gładka masa. Zwilżamy dłonie w letniej wodzie i formujemy zgrabne kotleciki. Panierujemy w tartej bułeczce i smażymy na rozgrzanym oleju.

Podobne przepisy

Smalec ze skwareczkami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Makaron po wiejsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Płaski kotlet

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-07

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Placuszki z wątróbki z marchewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Jajecznica kryzysowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne

Kieszonki schabowe z sałatką serową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Mięsne