Przepis została dodana w dniu: 20.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2550 osób!
Bon Appétit!
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić ze wszystkich stron na oleju, wyjąć. Cebulki obrać, podsmażyć na tym samym tłuszczu. Posypać cukrem, zalać 2 łyżkami octu i 1/3 częścią ilości soku, chwilę gotować. Mięso ponownie włożyć do rondla, dodać pozostały sok, bulion, majeranek i listki laurowe. Przykryć, wstawić do piekarnika. Dusić 40-45 min w temp. 175 stopni c. Po 20 min mięso obrócić. Winogrona umyć, usunąć pestki. Mięso wyjąć. Sos zagęścić zasmażką, włożyć owoce, podgrzać. Przyprawić solą, pieprzem i octem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne