To nie są typowe pierogi tylko pierożki na przekąskę, kruche bo z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem z tuńczyka, które dowolnie można modyfikować. Takie małe co nie co na zabicie popołudniowego głoda albo imprezkę w plenerze
Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Zrobić nadzienie:
jajka pokroić w małą kostkę, cebulę (bez zielonej naci) zeszklić na oliwie, zieloną część drobno pokroić, tuńczyka dobrze odsączyć a kapary pokroić i wszystko to razem wymieszać ze sobą. Do masy dodać śmietanę i majonez, doprawić solą i pieprzem. Ciasto pokroić na duże kwadraty i na każdy położyć porcję nadzienia, złożyć na pół, zlepić brzegi pierożków a wierzch posmarować rozmieszanym jajkiem z odrobiną wody i piec 20 min. W piekarniku w 200st. Gotowe:)
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski