Przepis na Pierogi

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1976
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pierogi?

Z ugotowanej kaszy gryczanej, posiekanej i zeszklonej na tłuszczu cebulki, sera, soli i pieprzu należy przygotować farsz. Z mąki, jajka,wody oraz soli należy przygotować ciasto pierogowe. Dobrze je wyrobić, a następnie rozwałkować i wycinać z niego krążki. Na ciasto należy nakładać farsz i zlepiać pierogi, następnie je gotować. Podawać polane stopionym masłem lub śmietanką.

Podobne przepisy

Kluski śląskie ze słoniną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: borys82

Kategoria: Jarskie

Kapustka wegetariańska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: edzia1301

Kategoria: Jarskie

Serek cukiniowy na śniadanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-01

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Kapusta z różowym odcieniem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Jarskie

Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 125 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Jarskie

Jajka wiosenne

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie