Przepis na Pierogi z farszem

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas gotowania:
5 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
780
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 26.10.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2620 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Akcesoria

  • patelnia,garnek,miska

Jak zrobić Pierogi z farszem?

Z mąki, jajka, przegotowanej wody zagnieść ciasto pierogowe. Cebule i pieczarki obrać, posiekać i zarumienić na oleju. Dodać do mięsa mielonego. Wymieszać, doprawić do smaku, solą, pieprzem i bazylią. Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki filiżanką. Na każdy krążek ułożyć mielony farsz. Zlepić mocno brzegi i uformować falbankę. Pierogi wrzucić na osolony wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia. Wyjąc łyżką cedzakową. Boczek pokroić na drobną kosteczkę i zasmażyć na patelni. Polać pierogi stopionym masłem i kawałkami boczku.

Podobne przepisy

Roladki z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Schab duszony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Jajecznica mojej mamy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-10-30

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kotlet drobiowy ala pizza

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-06

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Podudzia kurczaka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Kąski z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne