Przepis na Pierogi z bazylią

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1147
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • twaróg 150 g
  • ser ricotta 100 g
  • żółtko 1
  • bazylia 1 łyżeczka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pierogi z bazylią?

Stolnicę oprószyć mąką i lekko rozwałkuj ciasto. Wytnij foremkę 12 kółek. W misce utrzyj twaróg z ricottą. Dodaj bazylie i tymianek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Ziołowe nadzienie nałóż na środek kółek z ciasta francuskiego. Każde kółko złóż i zlep. Półokrągłe brzegi dociśnij widelcem.

Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj żółtkiem. Piecz do przyrumienia ok. 15 min w temp. 180 st. C.

Podobne przepisy

Szybkie kanapki zapiekane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Pasta warzywna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Cebulka słodko kwaśna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Duszona cebula czerwona

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Waniliowe pierogi leniwe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Ser na słodko

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-11

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie