Przepis na Pierogi z bazylią

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1116
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • twaróg 150 g
  • ser ricotta 100 g
  • żółtko 1
  • bazylia 1 łyżeczka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pierogi z bazylią?

Stolnicę oprószyć mąką i lekko rozwałkuj ciasto. Wytnij foremkę 12 kółek. W misce utrzyj twaróg z ricottą. Dodaj bazylie i tymianek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Ziołowe nadzienie nałóż na środek kółek z ciasta francuskiego. Każde kółko złóż i zlep. Półokrągłe brzegi dociśnij widelcem.

Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj żółtkiem. Piecz do przyrumienia ok. 15 min w temp. 180 st. C.

Podobne przepisy

Biała fasola

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-11-22

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 125 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Jarskie

Jajka smażone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Bigos własnej roboty

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Knedle serowe z powidłami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Ryby w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie