Przepis na Pieguski

Dodano przez:
Ile porcji:
35
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
810
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Akcesoria

  • miska
  • mikser
  • blaszka do pieczenia
  • pergamin

Jak zrobić Pieguski?

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki wraz z suchym makiem. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i wymieszać. Napełniać szprycę ciastem i wyciskać ciasteczka na pergamin. Piec 20 minut w tem. 180 stopni. Smacznego!

Podobne przepisy

Rożki piwne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Pączki na szybko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Masa jogurtowo serowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciasto salceson

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Ciasta

Śmietanowiec z galaretkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Ciasta

Skórka pomarańczowa w cukrze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Ciasta