Przepis na Pieguski

Dodano przez:
Ile porcji:
35
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
857
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Akcesoria

  • miska
  • mikser
  • blaszka do pieczenia
  • pergamin

Jak zrobić Pieguski?

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki wraz z suchym makiem. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i wymieszać. Napełniać szprycę ciastem i wyciskać ciasteczka na pergamin. Piec 20 minut w tem. 180 stopni. Smacznego!

Podobne przepisy

Krem śmietankowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto Makowiec

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ciasta

Ciasto rabarbarowe jesienne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Pizza z ananasem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ciasta

Kruche ciasto z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Szybki biszkopt z masą i galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta