do kawy…
Receptura została dodana w dniu: 19.01.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2392 osób!
Smacznego!
1. Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę.
2. Stopniowo dodajemy cukier, tak by powstała masa o konsystencji masy bezowej.
3. Następnie stopniowo dodajemy mąkę,mak, proszek do pieczenia, olej i zapach.
4. Przygotowujemy blachę smarując ją tłuszczem roślinnym i obsypując bułką tartą.
5. Ciasto przelewamy do farmy i wkładamy od razu do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy koło 40 minut.
6. Ostudzone ciasto primy w poprzek i przekładamy powidłami.
dzielimy na małe kawałki i układamy na talerzu. Można posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta