Receptura została opublikowana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2206 osób!
Bon Appétit!
Tusze królicze pokroić na osiem porcji. Kawałki królika dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Papryki oczyścić, umyć i pokroić w paski lub na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, posiekać. Olej rozgrzać na dużej patelni, włożyć pokrojone mięso i papryczkę chili, zrumienić i przełożyć na talerz. Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojona cebulę i czosnek, dodać paprykę, pomidory i smażyć ok. 5 minut. Podlać winem i bulionem. Brytfankę wysmarować olejem, przełożyć warzywa z patelni, na wierzchu ułożyć podsmażone porcje królika. Całość potrawy można przyprawić roztartym rozmarynem. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne