Przepis na Pieczeń rzymska z czosnkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2816
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pieczeń może być podawana do ziemniaków polana sosem do pieczeni lub na kanapki.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczeń rzymska z czosnkiem?

Mięso wymieszać z surowymi jajkami, bułką wcześniej namoczoną w wodzie i dobrze wyciśniętą, ziołami, cebulką pokrojoną w drobną kosteczkę i pokrojonym w paski czosnkiem. Wyrobić mięso na jednolitą masę. Doprawić do smaku. Do foremek pieczeniowych wyłożyć mięso i na wierzch poukładać na mięso paski czosnku. Rozłożyć kawałek folii i posmarować oliwą. Zawinąć mięso z foremkami włożyć do nagrzanego piekarnika 180* i piec ok. 40 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć folię żeby wierzch się lekko zarumienił

Podobne przepisy

Ziołowe zraziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z węgierskim charakterem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kotlety mięsno-ziemniaczane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: agusia30

Kategoria: Mięsne

Mielone z serem inaczej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa o smaku szaszłyków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-11

Dodany przez: sloneczko123

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne