Mój pierwszy pasztet na urodziny córki z kaparami i suszonymi pomidorami
Ugotowane i wystudzone mięso wkładam do malaksera. W trakcie rozdrabniania udźca dodaję surowe jajka, roztopione masło sól, pieprz i suszoną bazylią. Gdy mięso uzyska kremową konsystencję przekładam masę do miski i mieszając łączę ją z pociętymi suszonymi pomidorami, listkami świeżej bazylii, bułką tartą i ziarenkami kaparów i kilkoma ziarnami marynowanego zielonego pieprzu. Tak przygotowaną masę przekładam do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Pasztet piekę przez 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce serwuję go. Podałam go ozdobionego kaparami i pomidorkami koktajlowymi, cytryną i do tego był sos czosnkowy.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne