Przepis na Mielone zapiekane

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1476
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2469 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • męso mielone indycze 25 dag
  • woda 1/2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • kajzerka 1 - 2 szt
  • jaja 2 szt
  • sól
  • oliwa 1 łyżka
  • pieprz
  • cebula 1-2 szt
  • koperek zielony - posiekany
  • zimne masło

do smażenia

Jak zrobić Mielone zapiekane?

Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oliwy. Bułeczki moczymy w mleku połączonym z wodą i odciskamy. Mięsa łączymy ze sobą, dodajemy jajka, wyciśnięte bułeczki, sol, pieprz i usmażoną na oliwie cebulę. Całość mieszamy, formujemy kotlety i podsmażamy na oliwie. Podsmażone kotlety przekładamy do żaroodpornego naczynia, na każdym kotlecie kładziemy gruby wiór zimnego masła i łyżeczkę posiekanego koperku. Naczynie wstawiamy do nagrzanego do 160 – 170 stopni c . Piekarnika i podpiekamy je około 8 – 10 minut.

Podobne przepisy

Karczek panierowany

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-04-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Kotlet mielony z indyka z ryżem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Spaghetti bolognese

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Kiełbaska z serem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Smażone mięsko z cebulką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Placek z chińską mieszanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne