Przepis na Pasztet mięsno-śledziowy

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
717
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pasztet mięsno-śledziowy?

Śledzie moczymy w wodzie, odsączamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy ości a następnie mielimy razem z cielęciną i ugotowanymi ziemniakami.Na łyżce masła rumienimy posiekaną drobno cebulkę. Do masy dodajemy cebulę, jajka, 3 łyżki tartej bułki, 4 łyżki masła, jogurt naturalny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do formy wysmarowanej łyżką masła i posypanej bułką tartą. Wierzch wyrównujemy, smarujemy pozostałym masłem i posypujemy pozostałą bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach C ok. 45 min.

Podobne przepisy

Bigos na przednówku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: kasiulka122_wwy

Kategoria: Mięsne

Kurczak pieczony z jabłkami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: weramera

Kategoria: Mięsne

Rolada z boczku w winie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-15

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Kotlet z oscypkiem w płatkach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Mięso drobiowe marynowane do szaszłyków

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Gulasz z sokiem z kwaszonej kapusty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Mięsne