Przepis na Pasztet mięsno-śledziowy

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
735
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pasztet mięsno-śledziowy?

Śledzie moczymy w wodzie, odsączamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy ości a następnie mielimy razem z cielęciną i ugotowanymi ziemniakami.Na łyżce masła rumienimy posiekaną drobno cebulkę. Do masy dodajemy cebulę, jajka, 3 łyżki tartej bułki, 4 łyżki masła, jogurt naturalny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do formy wysmarowanej łyżką masła i posypanej bułką tartą. Wierzch wyrównujemy, smarujemy pozostałym masłem i posypujemy pozostałą bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach C ok. 45 min.

Podobne przepisy

Skwarki do pyz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Gęś po polsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Indyk w galarecie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-24

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Mięsne

Kurczak po tajsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-12

Dodany przez: kassik

Kategoria: Mięsne

Sos mięsno-chrzanowy a la gulasz

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne