Przepis na Pasztet mięsno-śledziowy

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
768
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pasztet mięsno-śledziowy?

Śledzie moczymy w wodzie, odsączamy, obieramy ze skóry, wyjmujemy ości a następnie mielimy razem z cielęciną i ugotowanymi ziemniakami.Na łyżce masła rumienimy posiekaną drobno cebulkę. Do masy dodajemy cebulę, jajka, 3 łyżki tartej bułki, 4 łyżki masła, jogurt naturalny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do formy wysmarowanej łyżką masła i posypanej bułką tartą. Wierzch wyrównujemy, smarujemy pozostałym masłem i posypujemy pozostałą bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach C ok. 45 min.

Podobne przepisy

Boczek faszerowany

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Mielone z kukurydzą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa prosto z patelni

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka z ananasem zapiekane

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Udka w marynacie miodowej

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 840 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Podudzia kurczaka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne