Przepis na Paszteciki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1727
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Składniki

Jak zrobić Paszteciki?

Grzyby opłukać, zalać przegotowaną wodą, odstawić na noc.
Ugotować w tej samej wodzie, wyjąć z wywaru, posiekać.
Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać.
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby, przecedzony wywar, odparować, przyprawić, wymieszać z jajkami.
Z ciasta wyciąć prostokąty, na każdym ułożyć farsz, zlepić brzegi, upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stop.

Podobne przepisy

Marynowane grzyby: borowiki i podgrzybki

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 43200 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Grzyby

Bułeczki-Zapiekanki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-19

Dodany przez: Pola

Kategoria: Grzyby

Podgrzybki duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-27

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Grzyby

Kurki z cebulą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: robbo

Kategoria: Grzyby

Borowiki duszone

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-28

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Grzyby

Marynowane zielonki gąski

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby