Obgotować ryż przez 6 minut, po czym odsączyć i wysypać z torebki. Cebulę posiekać, podsmażyć na zloty kolor na rozgrzanym oleju (oliwie). Wymieszać z pokrojonymi w talarki marchwiami i cukinią (bez skóry) oraz z pokrojoną w paski zielona papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i mielona papryką. Dusić razem 15 minut. Podduszone warzywa połączyć z ryżem, pokrojonymi w plastry ziemniakami i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami, doprawić solą i pieprzem. Na pozostałym oleju (oliwie) podsmażyć oprószone solą i pieprzem kotlety. Ułożyć je na wierzchu, na warzywach z ryżem i ziemniakami. Posypać posiekaną natką. Szczelnie przykryć, zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190stc.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa