Przepis na Pasta paprykowo-bakłażanowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1866
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Składniki

Jak zrobić Pasta paprykowo-bakłażanowa?

Bakłażany i papryki umyć, po­smarować oliwą i upiec na ruszcie w nagrzanym piekarniku. Upieczone papryki przekroić i usunąć gniazda nasienne. Bak­łażany i papryki drobniutko posiekać. Czos­nek zmiażdżyć, wymieszać z bakłażanami, papryką i posiekaną pietruszką. Doprawić do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz solą, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.

Podobne przepisy

Szaszłyki z piekarnika

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Domowe tosty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: netha

Kategoria: Przekąski

Frytki domowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przekąski

Japończyk

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Chlebek smażony na patelni

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przekąski

Ziemniaki podsmażane na cebulce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski