Przepis na Pasta paprykowo-bakłażanowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1888
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Składniki

Jak zrobić Pasta paprykowo-bakłażanowa?

Bakłażany i papryki umyć, po­smarować oliwą i upiec na ruszcie w nagrzanym piekarniku. Upieczone papryki przekroić i usunąć gniazda nasienne. Bak­łażany i papryki drobniutko posiekać. Czos­nek zmiażdżyć, wymieszać z bakłażanami, papryką i posiekaną pietruszką. Doprawić do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz solą, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.

Podobne przepisy

Jajecznica z papryką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: sloneczko123

Kategoria: Przekąski

Placki ziemniaczane z parówkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Kanapka a’la hamburger

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Patelniany obiad

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Krokiety

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Krokiety z grzybami i kapustą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: tomek26

Kategoria: Przekąski