Przepis na Pasta paprykowo-bakłażanowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1857
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Przepis została opublikowana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2221 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Pasta paprykowo-bakłażanowa?

Bakłażany i papryki umyć, po­smarować oliwą i upiec na ruszcie w nagrzanym piekarniku. Upieczone papryki przekroić i usunąć gniazda nasienne. Bak­łażany i papryki drobniutko posiekać. Czos­nek zmiażdżyć, wymieszać z bakłażanami, papryką i posiekaną pietruszką. Doprawić do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz solą, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.

Podobne przepisy

Danie z pieczarek i ziemniaków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-11-10

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Naleśniki z parówkami z piekarnika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Tosty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Przekąski

Wszystko na jednej patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Koreczki z dipem na waflu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2011-07-05

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Paszteciki mamy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-12-29

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przekąski