Przepis na Parówki po lyońsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1115
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • parówki lub serdelki 4 szt.
  • fasola perłowa 1/2 szklanki
  • majonez 1/2 szklanki
  • śmietana 3/4 łyżki
  • trybulka 1 pęczek
  • jajko 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Parówki po lyońsku?

Parówki pokroić na długość 2 cm. Fasolę zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować, odcedzić. Połączyć z parówkami, majonezem, śmietaną, posiekanym szczypiorkiem, pokrajanym w kostkę jajkiem. Doprawić.

Podobne przepisy

Wyśmienita wątróbka drobiowa z jabłkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-20

Dodany przez: affa

Kategoria: Mięsne

Smażone kulki mięsne

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Duszone mięso do obiadu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Potrawka z drobiu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Żeberka grillowane na ostro

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Mięsne

Udka z kurczaka pieczone w „rękawie”

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne