Przepis na Parówki panierowane z sosem wiosennym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
5 m
Czas gotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
82
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Parówki panierowane z sosem wiosennym?

Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
Sos
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Podobne przepisy

Tosty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Przekąski

Zdrowe płatki na śniadanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Przekąski

Sodziaki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Desery

Krokiety z grzybami i kapustą kiszoną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przekąski

Krążki z sera i szynki

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: Sylwiaa

Kategoria: Przekąski

Śledzie z jajkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-25

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski