Przepyszne
Przepis została dodana w dniu: 27.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2202 odwiedzających!
Bon Appétit!
Drożdże rozrabiamy z cukrem w małej misce. Z mąki, drożdży, jaj i letniego mleka wyrabiamy ciasto średnio ścisłe (jeżeli trzeba to dosypujemy mąkę). Jagody zasypujemy mąką tak aby były obtoczone całe. Szklanką wycinamy ciasto, w rękach formujemy okrąg i na niego nakładamy farsz jagodowy i sypiemy ok. 1 małej łyżeczki i sklejamy brzegi. Na szeroki garnek wypełniony ok. 1 litrem wody nakładamy ściereczkę i zawiązujemy wokół garnka (tak, aby ściereczka nie wpadła do środka). Parujemy pierogi ok. 10 min.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery