Przepis na Panierowana fasolka szparagowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1480
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka szparagowa 0,5 kg
  • woda 2 litry
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • bułka tarta 3 łyżki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • suszona pietruszka 2 łyżki

Akcesoria

  • garnek,łyżka,talerz,denko

Jak zrobić Panierowana fasolka szparagowa?

Fasolkę umyć i poodcinać końcówki. Wodę ze szczyptą soli doprowadzić do wrzenia. Wrzucić fasolkę i gotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni i dodajemy fasolkę lekko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wsypujemy bułkę tartą i mieszamy. Przełożyć na talerzyk. Na wierzch posypać pietruszką. Dodatkowo można polać masłem.

Podobne przepisy

Marchewka mrożona

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Marchew na słodko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa

Letni bigos z kabaczka i papryki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: malina

Kategoria: Warzywa

Mrożony seler

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Parowane ziemniaki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Bigos z pieczarkami

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby