Przepis na Panierowana fasolka szparagowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1456
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka szparagowa 0,5 kg
  • woda 2 litry
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • bułka tarta 3 łyżki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • suszona pietruszka 2 łyżki

Akcesoria

  • garnek,łyżka,talerz,denko

Jak zrobić Panierowana fasolka szparagowa?

Fasolkę umyć i poodcinać końcówki. Wodę ze szczyptą soli doprowadzić do wrzenia. Wrzucić fasolkę i gotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni i dodajemy fasolkę lekko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wsypujemy bułkę tartą i mieszamy. Przełożyć na talerzyk. Na wierzch posypać pietruszką. Dodatkowo można polać masłem.

Podobne przepisy

Placek z chińską mieszanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Warzywne gołąbki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Warzywa

Duszona papryka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Warzywa

Dufinki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Żeberka z ziemniakami i groszkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Jagódki z cukrem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa