Przepis na Panga w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1883
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • ryba panga 1 kg
  • vegeta
  • bułka tarta
  • mąka
  • jaja 1 sztuka
  • żółtka 1 sztuka
  • olej do smażenia

Jak zrobić Panga w panierce?

Pangę rozmrozić (najlepiej na sitku tak aby woda odciekła wtedy ryba jest suchsza), obsypujemy ją vegetą i pieprzem z obu stron. Jajko z żółtkiem roztrzepujemy. Rybę najpierw obtaczamy w mące później w jajku i na końcu w bułce. Smażymy na oleju z obu stron na rumiano

Podobne przepisy

Roladki śledziowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Karp smażony w panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie słodko-kwaśnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Gniazdka z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryby marynowane

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby