Przepis na Panga w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1840
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 05.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2808 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • ryba panga 1 kg
  • vegeta
  • bułka tarta
  • mąka
  • jaja 1 sztuka
  • żółtka 1 sztuka
  • olej do smażenia

Jak zrobić Panga w panierce?

Pangę rozmrozić (najlepiej na sitku tak aby woda odciekła wtedy ryba jest suchsza), obsypujemy ją vegetą i pieprzem z obu stron. Jajko z żółtkiem roztrzepujemy. Rybę najpierw obtaczamy w mące później w jajku i na końcu w bułce. Smażymy na oleju z obu stron na rumiano

Podobne przepisy

Śledzik pod pierzynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Tarta z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Paprykowe śledzie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Rybka dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Marynowany pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Moja wigilijna ryba po grecku – smażona

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby