Przepis na Paluszki narzeczonej

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5028
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

Jak zrobić Paluszki narzeczonej?

Mąkę, łyżkę wody, cukier, jajka i sól wyrobić na twarde ciasto. Rozwałkować na grubość jednego centymetra na stolnicy posypanej mąką i wycisnąć paski długości około pięć centymetrów i nadać im kształt paluszka. Smażyć w głębokim naczyniu na gorącym oleju na złoto. Po wyjęciu zanurzyć paluszki w miodzie.

Podobne przepisy

Śniadanie mieszane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Ogórki słodko kwaśne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: Zuza

Kategoria: Zimny bufet

Spaghetti z Pecorino

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: Niunio

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka śniadaniowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Sałatka arbuzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet