Zarobić zaczyn z mleka ok 1/2szklanki, 1łyżkimąki, 1łyżki cukru drożdży. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, dodać żółtka utarte z cukrem, cukier waniliowy, szczyptę soli. Zarobić ciasto ciepłym mlekiem ze rozmiękczonym masłem. Ciasto wyrabiać tak długo aż pojawią się pęcherzyki powietrza a ciasto odchodzi od dłoni. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto zwiększy objętość wyłożyć na stolnicę wycinać szklanką krążki, nakładać masę zawijać pączki i smażyć na głębokim tłuszczu. Osączyć na papierowym ręczniku. Polać lukrem i posypać wiórkami kokosowymi.
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery