Przepis na Nerki z patelni

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1642
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Do tak sporządzonych nerek podać frytki, zielony konserwowy groszek oraz surówkę z pomidorów.

Przepis została dodana w dniu: 19.01.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2458 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Nerki z patelni?

Nerki dokładnie umyć, usunąć, nadmiar tłuszczu pozostawiając jego cienką warstwę; przekrajać wzdłuż na połówki, wypłukać oraz pokrajać w plastry wzdłuż połówek nerek. Poszczególne plastry posypać pieprzem, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony. Usmażone nerki posolić i podawać bezpośrednio z patelni, posypane posiekaną natką.

Podobne przepisy

Pierś z kurczaka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Cukinia grillowana z kabanosami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: pocahontas

Kategoria: Mięsne

Mięsny sos z marchewką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zrazy drobiowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pulpety

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne