Przepis na Nadziewane pomarańcze

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
30 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
648
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

skł.podstawowy

  • pomarańcze 8 szt

farsz

Akcesoria

  • praska do czosnku
  • patelnia
  • nóż
  • łyżeczka
  • naczynie żaroodporne

Jak zrobić Nadziewane pomarańcze?

Pomarańcze umyć, przekroić na połówki i łyżeczką wydrążyć środki.

Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy posiekać. Na patelnię wlać olej, dodać czosnek – smażyć 5 minut.

Następnie dodać mielone mięso, orzechy, kolendrę – posolić i smażyć 15 minut. Miąższ z pomarańczy drobno posiekać, dodać do mięsa i wymieszać. Miseczki po pomarańczach napełnić farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu każdą porcje ułożyć na liściu sałaty. Smacznego!

Podobne przepisy

Karczek panierowany

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-25

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Kotlety w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Karkówka w garnuszku

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Kotleciki jagnięce z sosem chrzanowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 220 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Mięsne

Marynowany boczek wędzony, gotowany

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne