Przepis na Nadziewane pomarańcze

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
30 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
683
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

skł.podstawowy

  • pomarańcze 8 szt

farsz

Akcesoria

  • praska do czosnku
  • patelnia
  • nóż
  • łyżeczka
  • naczynie żaroodporne

Jak zrobić Nadziewane pomarańcze?

Pomarańcze umyć, przekroić na połówki i łyżeczką wydrążyć środki.

Czosnek przecisnąć przez praskę, orzechy posiekać. Na patelnię wlać olej, dodać czosnek – smażyć 5 minut.

Następnie dodać mielone mięso, orzechy, kolendrę – posolić i smażyć 15 minut. Miąższ z pomarańczy drobno posiekać, dodać do mięsa i wymieszać. Miseczki po pomarańczach napełnić farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu każdą porcje ułożyć na liściu sałaty. Smacznego!

Podobne przepisy

Boczek z grilla

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Gołąbki z gotowanego mięsa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-07

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Ziemniaczki z tłuczykiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Mięso drobiowe do obiadu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kotlety zawijane z karkówki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne