Przepis na Nadziewane podudzia z kurczaka

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7902
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Nadziewane podudzia z kurczaka?

Podudzia umyć, osuszyć, wyjąć kostki, lekko oprószyć solą, pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Bułeczkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć wątróbkę, umyć, osączyć, drobno posiekać, wymieszać z bułką, dodać jajko, masło, wymieszać. Natkę posiekać, dodać do nadzienia, przyprawić do smaku. Farszem nadziać podudzia, zszyć lub spiąć szpadkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec. Najlepiej smakuje z zieloną sałatką i pieczonymi ziemniakami w folii.

Podobne przepisy

Limonkowe udka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 420 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Mięsko zapiekane w sosie musztardowo-ketchupowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Parówki w sosie curry

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pasztet drobiowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa o smaku szaszłyków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-11

Dodany przez: sloneczko123

Kategoria: Mięsne

Potrawka z drobiu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne