Przepis na Nadziewane podudzia z kurczaka

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7897
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 30.01.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2210 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Nadziewane podudzia z kurczaka?

Podudzia umyć, osuszyć, wyjąć kostki, lekko oprószyć solą, pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Bułeczkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć wątróbkę, umyć, osączyć, drobno posiekać, wymieszać z bułką, dodać jajko, masło, wymieszać. Natkę posiekać, dodać do nadzienia, przyprawić do smaku. Farszem nadziać podudzia, zszyć lub spiąć szpadkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec. Najlepiej smakuje z zieloną sałatką i pieczonymi ziemniakami w folii.

Podobne przepisy

Schab nadziewany żurawiną

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 1540 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki w sosie warzywnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Mięsne

Cukinia z fasolą i kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Mięsne

Kurczak pieczony bardzo ostry

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: efka

Kategoria: Mięsne

Mój schab – pieczony z morelami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Wątróbka w sosie własnym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne