Przepis została opublikowana w dniu: 30.01.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2210 osób!
Bon Appétit!
Podudzia umyć, osuszyć, wyjąć kostki, lekko oprószyć solą, pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Bułeczkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć wątróbkę, umyć, osączyć, drobno posiekać, wymieszać z bułką, dodać jajko, masło, wymieszać. Natkę posiekać, dodać do nadzienia, przyprawić do smaku. Farszem nadziać podudzia, zszyć lub spiąć szpadkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec. Najlepiej smakuje z zieloną sałatką i pieczonymi ziemniakami w folii.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne