Pyszne danie z kuchni meksyku.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chili, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy.
Dodajemy drobno pokrojone pomidory i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę i chwilę razem smażymy.
Można użyć gotowego sosu taco i dodać do mięsa. Ser zółty ścieramy na tarce. Muszle do taco można podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Na spód muszelki dajemy mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.
Oczywiście do sosu i mięsa można dodać więcej składników: fasole czerwoną, avocado, do wol
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne