Przepis na Muszle faszerowane mięskiem z serem i tymiankiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
7001
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Muszle faszerowane mięskiem z serem i tymiankiem?

Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odsączyć i zahartować w zimnej wodzie. Podsmażyć na oliwie , mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, dodać sos pomidorowy. Napełnić farszem muszle i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posypujemy startym serem żółtym i tymiankiem, podpiekamy jeszcze chwilkę.

Podobne przepisy

Wegetariańska zapiekanka z mozzarellą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Makaron kokardki z salami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Makaronowe placuszki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Makarony

Makaron szybki na obiad

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Makarony

Spagetti

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Makarony

Makaron ze szpinakiem i szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Makarony