Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i rozkładamy na ściereczce, aby się wysuszył. Muszle wtedy będą miały ładny kształt i się nie zdeformują. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do gyrosa. Odstawiamy na około godzinę w chłodne miejsce. Pomidory obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy mięso, po chwili dodajemy pomidory oraz paprykę, dusimy, aż warzywa zmiękną. Ser kroimy na małe kawałki. Każdą muszlę napełniamy farszem, kładziemy mały kawałek sera. Muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym, zapiekamy chwilę, aż ser się rozpuści.
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony