Przepis na Mus owocowy pod biłą pierzynką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
105 min.
Czas przygotowania:
100 m
Czas gotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
866
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Mus owocowy pod biłą pierzynką?

Banany – najlepiej dojrzałe obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Maliny, truskawki i borówki opłukać przełożyć do wysokiego naczynia dodać banany i miód i wszystko zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć ją do salaterek i wstawi do zamrażarki na godzinę.

Tuż przed upływem tego czasu stopić czekoladę – włożyć ją do miski pokruszoną i miskę ułożyć na garnku z gotującą się wodą. Gdy czekolada będzie płynna dodać odrobinę wody i wymieszać. Wyjąć salaterki z lodówki polać wierzch czekoladą. Podawać od razu. Smacznego!

Podobne przepisy

Kaszka kukurydziana na mleku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Desery

Truskawki w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Desery

Jabłka z płatkami owsianymi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Desery

Kolorowe galaretki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Desery

Pankaces

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Owocowy koktajl śniadaniowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Desery