Przepis na Mus groszkowy do białego mięsa

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1232
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

  • mrożony groszek 1 op
  • kostka bulionowa warzywna 1 szt
  • marchew 1 szt duża
  • starty parmezan 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Mus groszkowy do białego mięsa?

Marchew obieramy, myjemy i razem z groszkiem i kostką bulionową wkładamy do rondla i zalewamy 0,5 l wody . gotujemy do miękkości. Miękką marchew kroimy w półtalarki, groszek miksujemy i łączymy z połową startego sera i marchewką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mus odstawiamy do wystygnięcia.Przed podaniem posypujemy resztą startego sera.

Podobne przepisy

Duszona cebula

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Warzywa

Wiosenny kalafior

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Warzywa

Placek z chińską mieszanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Bigos z pieczarkami

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Kanapka z szynką i warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: pacul

Kategoria: Mięsne

Rzodkiewkowa rozkosz

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-13

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa