Przepis na Mus groszkowy do białego mięsa

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1172
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

  • mrożony groszek 1 op
  • kostka bulionowa warzywna 1 szt
  • marchew 1 szt duża
  • starty parmezan 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Mus groszkowy do białego mięsa?

Marchew obieramy, myjemy i razem z groszkiem i kostką bulionową wkładamy do rondla i zalewamy 0,5 l wody . gotujemy do miękkości. Miękką marchew kroimy w półtalarki, groszek miksujemy i łączymy z połową startego sera i marchewką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mus odstawiamy do wystygnięcia.Przed podaniem posypujemy resztą startego sera.

Podobne przepisy

Warzywna mieszanka z kotletami sojowymi

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Bigos mojej cioci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Warzywa

Puree z groszku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Warzywa

Bigos jak u babci

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Buraki czerwone, słodkie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-14

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Warzywa

Wiosenna potrawka wegetariańska

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Warzywa